Tagok

Az egyesület megalapításának gondolata 2015-ben született meg. 1919-től, az addig eltelt 96 év alatt, különös módon még soha nem merült fel Csontváry egykori műterme emlékszobává alakításának gondolata. Az Egyesület és az Emlékműterem megálmodója Halmosi Sándor költő, aki a Hadik Ház lakójaként is segíti a Csontváry műteremnek otthont adó, és sok más szempontból is híres épület mindennapjait, fejlődését. Halmosi Sándor régi álmához és ötletéhez csatlakozott Gerlóczy Gedeon unokaöccse, Gerlóczy Gábor képzőművész és Mészáros József angoltanár, Csontváry művészetének és munkásságának kutatója és ismerője.

Munkájukat a többi hét alapító tag Birizdó Gabriella képzőművész, Herczeg Ágnes üvegtervező, Szántó Mária idegenvezető, Mészárosné Potor Edit tanár, Jász Attila költő, Gergely Judit tűzzománcművész, Bártfai Attila Márk költő mellett, Molnár Brigitta művészettörténész és tiszteletbeli tag, és még sokan mások is segítik, melyet ezúton is köszönünk nekik!

Elnök:


Gerlóczy Gábor

Elnökségi tagok:


Halmosi Sándor
Mészáros József

Alapító tagok:


Bártfai Márk
Birizdó Gabriella
Gergely Judit
Herczeg Ágnes
Jász Attila
Mészárosné Potor Edit
Szántó Mária

Tiszteletbeli tag:


Molnár Brigitta

.

Az Egyesület tagfelvételt nem hirdet, de szívesen fogadjuk a felvetéseket, kívánságokat és a kérdéseket a csontvaryma@csemke.hu email címen.

Partnereink és támogatóink:

Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO Általános Konferenciájának 39. ülésszakán hozott döntésében a Csontváry évfordulót az európai jelentőségű, kiemelt kulturális ünnepek közé sorolta, ennek értelmében 2019-ben a Szervezet Magyar Nemzeti Bizottsága támogatása, figyelme alatt zajlanak a megemlékezések. Ezzel a kiemelt figyelemmel az UNESCO Egyesületünket is megtisztelte.