Tagok

Az egyesület megalapításának gondolata 2015-ben született meg. 1919-től, az addig eltelt 96 év alatt, különös módon még soha nem merült fel Csontváry egykori műterme emlékszobává alakításának gondolata. Az Egyesület és az Emlékműterem megálmodója Halmosi Sándor költő, aki a Hadik Ház lakójaként is segíti a Csontváry műteremnek otthont adó, és sok más szempontból is híres épület mindennapjait, fejlődését. Halmosi Sándor régi álmához és ötletéhez csatlakozott Gerlóczy Gedeon unokaöccse, Gerlóczy Gábor képzőművész és Mészáros József angoltanár, Csontváry művészetének és munkásságának kutatója és ismerője.

Munkájukat a többi hét alapító tag Birizdó Gabriella képzőművész, Herczeg Ágnes üvegtervező, Szántó Mária idegenvezető, Mészárosné Potor Edit tanár, Jász Attila költő, Gergely Judit tűzzománcművész, Bártfai Attila Márk költő mellett, Molnár Brigitta művészettörténész és tiszteletbeli tag, és még sokan mások is segítik, melyet ezúton is köszönünk nekik!

Az Egyesületet alapította:

Halmosi Sándor

Elnök:


Gerlóczy Gábor

Elnökségi tagok:

Mészáros József

Herczeg Ágnes

Alapító tagok:


Bártfai Márk

Birizdó Gabriella

Gergely Judit

Jász Attila

Mészárosné Potor Edit

Szántó Mária

Laki Anna

Tiszteletbeli tag:


Molnár Brigitta

.

Az Egyesület tagfelvételt nem hirdet, de szívesen fogadjuk a felvetéseket, a kívánságokat, és a kérdéseket a csontvaryma@csemke.hu email címen.

Támogatóink:

http://www.nka.hu/
Budapest V. kerületi Önkormányzat
Képtalálatok a következőre: unesco logó"
UNESCO (Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete )
Hadik Kávéház

Hadik Irodalmi Szalon

Képtalálatok a következőre: szatyor logó"
Szatyor Bár és Galéria
Holnap Kiadó

NBM Consulting Kft.
Laki Üvegművészet Kft.

Képtalálatok a következőre: mma logó"
Magyar Művészeti Akadémia